OM VIDENSKABSPORTAL

I mange år har vi på redaktionen hos sund-forskning savnet en side, der highligther den bedste danske forskning, eller den forskning, der giver mest mening for os, der bor i Skandinavien. For hånden på hjertet, selvom vi alle er af racen homo sapiens, så har vi forskellige behov, om vi bor i et varmt og fugtigt område på den anden side af jorden, eller vi bor heroppe i det kolde nord. 

 
Vores madvaner, vores klima og ikke mindst vores genetiske ophav og daglige miljøpåvirkninger har betydning for, hvordan vi bedst kan opretholde en optimal sundhedstilstand i så mange leveår som muligt, og her på siden har vi samlet forskning, der på alle mulige måder – men dog om et ønske om meget mere – tilgodeser følgende parametre:
  1. Dansk forskning også mindre studier, der måske en dag bliver til større, eller kan danne basis for en metanalyse. 
  2. Skandinavisk forskning eller forskning tæt på os, fx fra England, Tyskland og Holland, hvor spisevaner og klima ligger tæt op af vores. 
  3. Meta analyser, der ofte er skabt på basis af forskning fra mange forskellige kontinenter, men som trods alt fremviser en vis evidens og i hvert fald en nysgerrighed. 
  4. På redaktionen kan vi også godt lide empiriske studier, lidt afhængig af, hvordan erfaringsmaterialet er indsamlet. 

Hvem er vi?

Vi er en flok entusiaster indenfor sundhed, der har samarbejdet i mange år. Det er redaktøren, Marianne Palm, der samler de mange forskningsresultater, finder forskning frem, der knap nok er offentliggjort endnu, og bagved redaktøren er der en hel flok mennsker, der alle interesserer sig for sundhed. 
Dem kan du møde under ADVISORY BOARD.
 
Nogle af videnskabsjournalister, andre er farmaceuter, biologer og psykologer. Nogle har specialiseret sig i særlige segmenter, andre har en mere bred tilgang. 
Marianne Palm
— Biopat/naturopath ibm (40 års erfaring)
— Phytoterapeut
— Psykoterapeut
— Ejer af Institut for Biologisk Medicin
— Ejer af og redaktør på magasinet sund-forskning

har du indvendinger?

Uanset, så skal alle artikler opfylde ovenstående kriterier og uanset så er vi en redaktion som holder os åbne men også kritiske overfor forskning, empiri og erfaringer. 
 
Uanset om du synes, din forskning hører til i den ene eller den anden kategori, så send det gerne til marianne.palm@videnskabsportal.dk, og ser om det kan komme med her på videnskabsportal.dk eller på en af vores andre hjemmesider. 
 
For vi tror på, at selv det mindste forskningsresultat kan vise en vej fremad for vores sundhed og forhåbentlig også skabe en tryg platform for ny viden, alle med interesse for vores sundhed og vores samfund kan have glæde af. 
 
Vi er her i januar 2024 kun lige begyndt, og vi modtager gerne både indlæg, oplæg, opstød men især masser af forskning. 
 
— Teamet bag Videnskabsportalen.dk